Objavljeno: 12 Avg 2010 19:43 Naslov sporočila: Presni špageti v avokadovi omaki
Bučka vsebuje 90 odstotkov vode in veliko mineralov, zato smo kar surovo pripravili kot špagete in obogatili z avokadovo omako.
Sestavine za dve osebi:
- 1 velika bučka
- polovica rdeče čebula
- polovica mehkega avokada
- polovica limone
- 2 paradižnika
- 1 dl navadnega jogurta
- ščepec soli
- žlička tahinija
- nekaj vejic peteršilja
- nekaj indijskih oreščkov
Bučko operemo in narežemo na tanke rezance (lahko tudi nastrgamo). V mešalniku zmiksamo polovico avokada, limone in rdeče čebule ter 2 paradižnika, navadni jogurt, tahini, sol in peteršilj. Omako naložimo na bučkine špagete, okrasimo z vejico peteršilja in dodamo nekaj indijskih oreščkov za okus. Dober tek!
Zelenjava med kuhanjem in pečenjem izgubi ogromno hranilnih snovi, poleg tega pa segrevanje živil na visokih temperaturah povzroča tudi raka in druge bolezni. Temu se lahko izognemo z uživanjem presne hrane, vendar pa se moramo tudi te vrste priprave živil naučiti.
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Stran 1 od 1
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas