Danes je 23 Apr 2025 06:05
Poglej neodgovorjena sporočila

Uporabniško ime:     Geslo:

Kronična vnetna črevesna bolezen - KVČB in ostale bolezni prebavnega trakta Seznam forumov



Objavi novo temo   Odgovori na to temo
 
 Avtor   Sporočilo 

Katka


Administrator foruma


Pridružen/-a: 04.01. 2009, 16:05
Prispevkov: 997
Kraj: Jesenice

     
Prispevek Objavljeno: 22 Okt 2009 08:33    Naslov sporočila: Solate - paša za usta in oči
 Odgovori s citatom  

Solate lahko zaužijemo kot glavne jedi ali pa kot prilogo drugim jedem. Pravzaprav imamo pri pripravi solat nešteto možnosti.




Solata s šparglji, paradižniki in mozzarello

Za 4 osebe potrebujemo: 25 dag svežih špargljev, 1 glavo kristalke ali ledenke, 2 paradižnika, 1 večji kos mozzarelle, 3 žlice oljčnega olja, 3 žlice belega vinskega kisa, 1 žlico sesekljane sveže bazilike, sol.
Šparglje olupite, narežite na 3 centimetre dolge kose in jih skuhajte v slanem kropu ter ohladite. Solato očistite in natrgajte ter stresite v primerno posodo. Dodajte na kocke narezano mozzarello, šparglje in začinite z oljčnim oljem, kisom, baziliko ter soljo, premešajte in takoj postrezite.

Solata iz kuhanega zelja
Za 5 oseb potrebujemo: 1 kg svežega belega ali rdečega zelja, 25 dag pora, 5 sardelnih filetov, 1 žličko gorčice, sveže stisnjen sok ene limone, 2 stroka česna, 1 žličko sesekljanih kaper, 3 žlice kisa, 3 žlice oljčnega olja, sol in sveže mlet poper.
Zelje in por poljubno narežite in kuhajte v slanem kropu nekaj minut. Odcedite in ohladite. Medtem sesekljajte sardelne filete, česen in kapre ter vse te sestavine zmešajte z gorčico, limonovim sokom, kisom, oljčnim oljem, soljo in poprom. Preliv prelijte prek kuhanega zelja, dobro premešajte in postrezite.

Rukola s pinjolami

Za 5 oseb potrebujemo: 60 dag rukole, 1 rezino opečenega toasta, 5 žlic belega vinskega kisa, 2 žlici vode, 10 dag pinjol, 5 žlic najboljšega oljčnega olja, 1 žlico sesekljanega peteršilja, sol in sveže mlet poper.
Toast zdrobite v skodelico in ga prelijte s kisom ter vodo. Pinjole skupaj s peteršiljem čim bolj drobno zmeljite v mešalniku, dodajte namočen toast, vse skupaj zmeljite v gladko zmes in med mešanjem prilijte še oljčno olje ter solite in popoprajte po okusu. Pripravljeno polivko prelijte preko oprane rukole, zmešajte in takoj postrezite.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov


Pokaži sporočila:   

    Kronična vnetna črevesna bolezen - KVČB in ostale bolezni prebavnega trakta Seznam forumov -> Recepti

Objavi novo temo   Odgovori na to temo
 


 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Stran 1 od 1
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas

Pojdi na:  


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.