Objavljeno: 12 Avg 2010 19:51 Naslov sporočila: Bujta repa
Poizkusite sami narediti eno najbolj znanih prekmurskih jedi - bujto repo.
Sestavine:
- 1 kg kisle repe
- 1 kg svinjskega hrbta
- 30 dag prosene kaše
- 2 žlici masti ali olja
- 4 stroki česna
- 1 čebula
- sol
- rdeča mleta paprika
Oprano meso damo kuhat z repo. Preden je meso mehko, dodamo proseno kašo. Kuhano meso vzamemo iz repe, odstranimo kosti, meso narežemo na manjše koščke in jih damo nazaj v repo. Na maščobi pripravimo temno prežganje z čebulo, česnom in mleto rdečo papriko. Prežganje zalijemo s hladno vodo, dodamo repo, prevremo in začinimo po okusu.
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Stran 1 od 1
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas