Ločimo beljake od rumenjakov in rumenjake penasto umešamo s sladkorjem. Beljake čvrsto stepemo in posolimo. Moko pazljivo umešamo v maso z rumenjaki in dodamo še sneg beljakov. Skupaj nežno a homogeno premešamo in vlijemo v pomaščen pekač na tanko, toliko, da prelije dno. Če je masa ostala, jo vlijemo v drug pekač. Biskvit pečemo 20 minut oziroma do zlato-rumene barve. Med časom pečenja stepemo smetano, ji dodamo vanilijev sladkor in narežemo sezonsko sadje na drobne koščke.
Ko je biskvit pečen ga ločimo od pekača, prepognemo čez polovico in počakamo, da se ohladi. Ko je biskvit ohlajen ga razgrnemo in na polovico namažemo sladko smetano in po njej položimo sadje. Omleto ponovno zagrnemo in po vrhu posujemo z mletim sladkorjem. Lahko jo okrasimo s preostalim sezonskim sadjem.
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Stran 1 od 1
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas