 |
|

Katka
Administrator foruma
Pridružen/-a: 04.01. 2009, 16:05 Prispevkov: 997 Kraj: Jesenice
|
|
|
|
|
Objavljeno: 29 Mar 2010 19:33 Naslov sporočila: Mexico mix |
|
|
|
|
Sestavine za 4 osebe:
4 tortilje premera 20 cm
400g mesa
200g zelenjave
300g salse rdeče ali zelene
200g ribanega sira
taco mix
Enchiladas z mletim mesom: Čebulo in meso prepražimo, dodamo črn fižol ter vse skupaj začinimo z mešanico mehiških začimb. Nadev naložimo v tortilje in jih zvijemo kot kanelone. Namažemo jih z rdečo salso, posujemo z ribanim sirom ter jih damo v pečico, da se sir zapeče.
Enchiladas s piščancem in šampinjoni: Meso in šampinjone prepražimo ter začinimo z mešanico mehiških začimb. Nadev in kislo smetano naložimo v tortilje in jih zvijemo kot kanelone. Namažemo jih z rdečo salso in posujemo z ribanim sirom ter jih damo v pečico, da se sir zapeče.
Enchiladas z zelenjavo: Čebulo, papriko, bučke in koruzo prepražimo in začinimo z mešanico mehiških začimb. Nadev naložimo v tortilje in jih zvijemo kot kanelone. Namažemo jih z zeleno salso in posujemo z ribanim sirom ter jih damo v pečico, da se sir zapeče.
Priloga je lahko: pečen pasiran fižol, mehiški riž, čips, pečen krompirček ali solata.
Chimichangas
Sestavine za 4 osebe:
4 pšenične tortilje premera 25 cm
500g mesa (piščanca, govedine, tune)
300g čebule
300g paprike (rdeče in zelene)
300g salse (rdeče, zelene ,bele: ½ nacho sir, ½ kisla smetana)
fajita mix
Chimichangas con pollo: Čebulo, papriko, koruzo in piščanca prepražimo in začinimo z mešanico mehiških začimb. Vse skupaj naložimo v tortilje, jih zvijemo kot palačinke in jih namažemo z rdečo salso. Vse skupaj segrejemo v pečici ali mikrovalovni pečici. Za prilogo ponudimo koruzni čips.
Chimichangas con verduras: Čebulo, papriko, koruzo in bučke prepražimo in začinimo z mešanico mehiških začimb. Vse skupaj naložimo v tortilje, jih zvijemo kot palačink in jih namažemo z belo salso. Vse skupaj segrejemo v pečici ali mikrovalovni pečici. Za prilogo ponudimo koruzni čips.
Chimichangas con tuna: Čebulo, papriko in bučke prepražimo, dodamo tuno in koruzo ter vse skupaj začinimo z mešanico mehiških začimb. Nadev naložimo v tortilje, jih zvijemo kot palačinke in jih namažemo z belo salso. Vse skupaj segrejemo v pečici ali mikrovalovni pečici. Za prilogo ponudimo koruzni čips.
Priloga je lahko tudi: pečen pasiran fižol, mehiški riž, pečen krompirček ali solata.
Tortilja ''Wrap'' snack
Sestavine za 1 osebo:
tortilja 30 cm
100g pečenega ali ocvrtega mesa
50g zelene solate
20g čebule
30g paradižnika
cezar dessing
Tortiljo pogrejemo na žaru ali v pečici in jo nadevamo s solato, čebulo, paradižnikom in pečenim mesom. Prelijemo še s cezar dresingom in zavijemo kot je na sliki. Po želji jo lahko nadevamo še z zeljem, jalapeno paprikami ali drugimi prelivi. Jed je primerna za restavracije s hitro prehrano.
Quesadillas
Sestavine za 4 osebe:
4 tortilje premera 25 cm
400g mesa ( piščanec, govedina, mleto)
150g čebule
200g paprike (rdeče in zelene)
400g ribanega sira
taco mix
Čebulo, in meso (zrezano na kocke ali mleto) prepražimo in začinimo z mešanico mehiških začimb. Nadev damo v tortiljo, dodamo riban sir in jo prepognemo. Popečemo jo še na žaru, da dobi lepo barvo in hrustljav okus. Dekoriramo s solato in različnimi salsami.
Nadev lahko poljubno speminjamo.
Taquitos
Con pollo : Tortiljo 20 cm razrežemo na trikotnike (eno na 4 dele). Piščančji file narežemo na rezance (5x1x1cm), jih začinimo z mešanico mehiških začimb in jih damo na tortiljo. Vse skupaj zvijemo v tanko rolo in pritrdimo z zobotrebcem.
Con verduras : Tortiljo 20 cm razrežemo na trikotnike (eno na 4 dele). Bučke narežemo na rezance (5x1x1cm), jih začinimo z mešanico mehiških začimb in jih damo na tortiljo. Vse skupaj zvijemo v tanko rolo in pritrdimo z zobotrebcem.
Rancheros: Tortiljo 20 cm razrežemo na trikotnike. Mleto meso prepražimo na čebuli z mešanico mehiških začimb. Nadev postavimo na sredino tortilje. Tortilji najprej zavihamo robove, da naredimo žepek, katerega nato zvijemo in pritrdimo z zobotrebcem.
Taqitose lahko nadevamo tudi z drugimi nadevi,
ter jih postrežemo z raznimi salsami (rdeča, zelena, nacho, bbq, guackamole).
Wrap ali zavitek(sendvič iz tortilje)
Sestavine za 2 osebi:
Tortilja 30cm
Zelenjavni: Solata, paradižnik, paprika, nacho sir
Tunin: Solata, tuna, koruza, majoneza
Piščančji: Solata, piščančja salama, paradižnik, sir, guackamole
V tortiljo nadevamo sestavine in jo zavijemo kot kanelon. Zavijemo jo še v folijo in prerežemo čez polovico, da dobimo dva zavitka.
Wrap toast ali toast zavitek (topli sendvič iz tortilje)
Sestavine za 1 osebo:
Tortilja 20cm
S pršutom: kuhan pršut, guackamole, mozzarela, paradižnik
S tuno: majoneza, tuna, koruza, rukola
S šunko: šunka, guackamole, paprika, sir
Z zelenjavo: guackamole, paprika, šampinjoni
Tortiljo nadevamo s sestavinami, jo zavijemo kot palačinko
in zapečemo v toasterju.
Pečen Ananas
Sestavine za 4 osebe:
2 sveža ananasa oz. 2,5 –3 kg
10 dag sladkorja
1,5 dl ruma
6 dl vanilijeve kreme
Ananas prerežemo po dolžini, mu izdolbemo meso, ki ga narežemo na koščke in ga prepražimo na maslu, rumu in sladkorju. Lupino od ananasa segrejemo in vanjo damo prepražene koščke ananasa. Vse skupaj prelijemo z vanilijevo kremo in potresemo s cimetom.
Fajitas
Sestavine za fajitas:
200g mesa (piščanec, pljučna, svinjina...)
70g čebule
70g paprike
70g fižola
Olje
Fajita mix
Priloge:
50g guackamole
50g rdeče salse
50g zelene salse
50g nacho sira
50g pasiranega fižola
tortilje
Meso in zelenjavo spečemo na olju in začinimo s fajita mixom. Fajitas postrežemo v vroči litoželezni ponvi, s pšeničnimi tortiljami in s prilogami: guackamole, solata, rdeča salsa, zelena salsa,nacho sir in pasiranega fižola. Vse skupaj po svojem okusu zavijemo v tortiljo. |
|
Nazaj na vrh |
|

|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Stran 1 od 1 |
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
|
|