Objavljeno: 07 Maj 2010 12:21 Naslov sporočila: Buhteljni s skutinim nadevom
Za testo potrebujemo:
500 g moke
50 g sladkorja
2,5 dl mleka
40 g masla
2 jajci
lupina 1 limone
30 g kvasa
žlička soli
Za nadev ptrebujemo:
300 g pretlačene puste skute
vrečka vanilijevega pudinga
100 g rozin
kozarček ruma
sladkor v prahu
Moko presejemo v skledo. Na sredi naredimo jamico, v katero nadrobimo kvas ter dodamo po malo sladkorja, moke in mlačnega mleka. Premešamo, pokrijemo in pustimo vzhajati 15 minut. Maslo stopimo, stopljenega odstavimo in ohladimo na sobno temperaturo. Mlačno maslo zlijemo na vzhajan kvas v skledi. Prilijemo preostalo mlačno mleko, dodamo jajci, sol in drobno nastrgano limonino lupino, potem pa ugnetemo gladko in voljo testo. Oblikujemo ga v hlebček, skledo pa pokrijemo, da testo vzhaja 20 do 30 minut.
Za nadev dobro pomešamo skuto in prašek za vanilijev puding, limonino lupino, rumom, rozinami in sladkorjem v prahu po okusu. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini debeline 0,5 cm. Izrežemo kroge s kozarcem ali okroglim modelom s premerom okoli 8 cm. Nadev damo na vsako sredino izrezanega testa, količina nadeva pa naj bo za jušno žlico. Nato oblikujemo buhteljne, pazimo pa, da robove dobro stisnemo. Segrejemo maslo in v mlačno maslo pomakamo buhtelje in jih zlagamo tesno skupaj v pomaščen pekač z visokim robom. Robovi buhteljnov se morajo tesno stikati. Buhteljne pustimo v pekaču še enkrat vzhajati, nato pa jih 40 minut pečemo v ogreti pečici do lepe rjave barve. Ponudimo jih mlačne.
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Stran 1 od 1
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas