Danes je 13 Maj 2024 03:10
Poglej neodgovorjena sporočila

Uporabniško ime:     Geslo:

Kronična vnetna črevesna bolezen - KVČB in ostale bolezni prebavnega trakta Seznam forumov



Objavi novo temo   Odgovori na to temo
 
 Avtor   Sporočilo 

Katka


Administrator foruma


Pridružen/-a: 04.01. 2009, 16:05
Prispevkov: 997
Kraj: Jesenice

     
Prispevek Objavljeno: 29 Mar 2010 19:35    Naslov sporočila: Torte
 Odgovori s citatom  

1. Višnjeva torta

Biskvitno testo:
6 jajc
36 dag sladkorja v prahu
30 dag mehke moke
½ pecilnega praška
1 vanilin sladkor
12 velikih žlic vode
limonina lupina

Nadev:
1 kozarec višnjevega kompota
2 sladki smetani
1 malinov puding

Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjakom dodamo sladkor in stepamo tako dolgo, da naraste. Nato dodamo vanilijev sladkor, moko, pecilni prašek ter lupino limone, vse skupaj narahlo mešamo. Na koncu dodamo še stepen sneg.
Namažemo dno tortnega modela in vanj vlijemo pripravljeno zmes. Pečemo v pečici 45 minut na temp. 180-200 C.
Odcedimo višnje in soku dodamo toliko vode, da dobimo ½ l tekočine. V tej tekočini skuhamo malinov puding. Ko se puding ohladi dodamo sesekljane višnje. Nato stepemo smetano in jo narahlo vmešamo v puding.
Biskvit narežemo na štiri dele. Tri dele uporabimo, četrtega pa narežemo na majhne koščke in ga dodamo višnjevemu nadevu. Biskvit navlažimo z rumom pomešanim s sladkorjem. Nadev enakomerno porazdelimo med obe ploskvi torte. Na koncu torto primerno okrasimo s smetano in drugimi dekorativnimi izdelki. Priporočljivo je, da torta stoji na hladnem vsaj 6 ur, da nadev primerno otrdi, ker je potem rezanje torte enostavneje.


2. Orehova kremna torta

Biskvitno testo:
10 rumenjakov
10 beljakov
15 dag sladkorja
21 dag moke
10 dag fino mletih orehov
ščep cimeta
limonina lupina

Nadev:
45 dag masla
25 dag sladkorja v prahu
1 vanilij puding
1 vanilin sladkor
5 dag praženih mletih orehov

Rumenjake stepamo z 1/3 sladkorja, da se močno zapenijo. Beljake stepemo v sneg, ki mu damo preostali sladkor. Združimo in previdno primešamo moko z orehi, cimetom in limonino lupino. Pečemo 30 minut pri 180 C.
Maslo zmehčamo in stepemo skupaj s sladkorjem v prahu, da se zapeni. Tej kremi dodamo ohlajeno pudingovo maso in 50 g mletih praženih orehov.
Hladen biskvit prerežemo na tri dele in nasočimo. Polnimo s kremo in obmažemo ter ohladimo v zmrzovalniku.


3. Diabetična torta

Krhko testo:
18 dag moke
1ml sladila natren
12 dag margarine

Biskvit:
12 jajc
20 dag moke
10 dag gustina
2 čajni žlički sladila natren

Nadev:
½ l diabetičnega višnjevega kompota
2,5 dcl višnjevega soka
5 dag gustina
2 dag želatine
2,5 dcl sladke smetane

Jajca ločimo. Sladkor, rumenjake penasto stepemo, dodamo stepen sneg in previdno primešamo moko in gustin. Pečemo pri 180 C.
Sestavine za krhko testo zmešamo oz. zgnetemo skupaj in spečemo.
½ l soka zavremo, ter dodamo gladko zmešan gustin in želatino (z 2,5 dcl soka). Kuhamo, da se zapeni. Maso ohladimo in ji primešamo slad. smetano ter sadje.
Biskvit 2x prerežemo. Podlogo iz krhkega testa namažemo z diabetično marmelado. Nanj podložimo biskvit ter nasočimo z raztopino natrena, vode in ruma. Nato polnimo s kremo. Torto ohladimo. Nato jo obmažemo s smetano in okrasimo.


4.Schwartzwaldska češnjeva torta

Biskvit;
22,5 dag jedilne čokolade
22,5 dag masla
22,5 dag sladkorja v prahu
22,5 dag moke
9 jajc ločimo
6 g pecilnega praška (1,5 čajne žličke)


Nadev;
60 dag smetane
20 g želatine
1l višnjevega kompota
češnjevec ali liker za sočenje

Rumenjake stepamo v penasto maso s tretjino sladkorja v prahu. Dodamo zmehčano maslo in topljeno čokolado (med mešanjem). Iz beljakov stepemo sneg in mu dodamo ostali sladkor v prahu. Del snega pustimo ob strani, ostalega pa previdno združimo s stepeno maso in istočasno dodajamo moko s pecilnim praškom. Dodamo še preostali sneg in damo peči.
Pečemo 45 minut pri 180C.
Smetano trdo stepemo (z zelo malo sladkorja), višnje dobro odcedimo.
Hladen biskvit dvakrat prerežemo, nasočimo z višnjevim sokom. Precej debelo namažemo s smetano. Tudi vrhnjo plast namažemo s smetano. Celo torto namažemo in obmažemo s smetano, okrasimo z bogatimi smetanovimi kupčki na katere damo kandirano višnjo. Obsipamo s čokoladnimi ostruški.


5. Sacher torta

Biskvit:
22,5 dag čokolade
22,5 dag masla
22,5 dag sladkorja v prahu
22,5 dag moke
9 jajc
½ žličke pecilnega praška
30 dag marelične marmelade

Preliv:
30 dag čokolade
14 dag masti
30 g olja

Rumenjake, polovico sladkorja ter maslo stepamo, da je penasto. Dodamo topljeno čokolado. Beljake in drugo polovico sladkorja stepamo v trd sneg. Obe masi nato previdno združimo. Previdno dodamo moko in pecilni prašek. Pečemo 45 minut pri 180 C.
Topiti damo čokolado, ki ji dodamo mast in olje, da se lepše preliva.
Torto prerežemo 2x in nasočimo s sladkorno raztopino in premažemo z marelično marmelado, nato jo prelijemo s čokolado.


6. Sadna torta

Biskvit:
8 jajc
24 dag sladkorja
24 dag moke


Nadev:
1,5 l sladke smetane
12 g želatine
1 sadni jogurt
1 žlica sladkorja v prahu
2,5 l poljubnega sadja (višnje, jagode,….)

Biskvit spečemo. Sladko smetano stepemo. Želatino namočimo v mrzlo vodo, jo pustimo da nabrekne, nato pa nad soparo raztopimo . Jogurt in sladkor v prahu pomešamo skupaj, nato vanj vlijemo raztopljeno želatino, dobro premešamo in vse skupaj primesimo k sladki smetani.
Nadev nadevamo po biskvitu in damo vanj poljubno sadje.


7. Čokoladna torta

Biskvit:
8 jajc
24 dag sladkorja
14 dag moke
10 dag čokolade v prahu

Nadev:
1 l sladke smetane
250 g raztopljene čokolade

Biskvit spečemo.
Za nadev sladko smetano stepemo in dodamo raztopljeno čokolado.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov


Pokaži sporočila:   

    Kronična vnetna črevesna bolezen - KVČB in ostale bolezni prebavnega trakta Seznam forumov -> Recepti

Objavi novo temo   Odgovori na to temo
 


 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Stran 1 od 1
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas

Pojdi na:  


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.