Danes je 10 Apr 2025 01:27
Poglej neodgovorjena sporočila

Uporabniško ime:     Geslo:

Kronična vnetna črevesna bolezen - KVČB in ostale bolezni prebavnega trakta Seznam forumov



Objavi novo temo   Odgovori na to temo
 
 Avtor   Sporočilo 

Katka


Administrator foruma


Pridružen/-a: 04.01. 2009, 16:05
Prispevkov: 997
Kraj: Jesenice

     
Prispevek Objavljeno: 26 Feb 2009 19:55    Naslov sporočila: SLADKOR, FRUKTOZA oz. SADNI SLADKOR, AROMATERAPIJA
 Odgovori s citatom  

SLADKOR, FRUKTOZA oz. SADNI SLADKOR, AROMATERAPIJA,
H R A N A
SLADKOR
Bel in rjav sladkor potrebujeta za presnovo inzulin. Ko je telo že izčrpano
je slinavka tudi tako izčrpana, ker je telo že dolgo pregreto, je zaužitje
vsakega sladkorja, ki zahteva inzulin izčrpljujoče, čeprav telo potrebuje
sladkor. Sladkor je »gorivo«, ki ga telo porabi za moč in obratovanje.
Sladkor greje telo in pri izgorevanju daje toploto, ki širi ožilje.
Telo rabi toploto za obratovanje, vsaka celica potrebuje določeno količino
sladkorja, da bi obratovala. V primeru zaužitja sladkorja in trenutnega
pomanjkanja inzulina, se sladkor ne more presnoviti, zato celice še bolj
pešajo.
Oba sladkorja, beli in rjavi, tvorita v presnovi veliko količino organskih
kislin, katerih je bolno telo že tako prenasičeno, zato je uživanje
sladkorjev škodljivo že pri zdravem človeku, pri bolnem pa povzroči več
škode, kot koristi.
Zato pri izčrpanosti, v času bolezni uživamo fruktozo ali sadni sladkor.
Seveda je dobro, da tudi zdravi ljudje namesto navadnega sladkorja vsak
dan uživajo fruktozo. Sadni sladkor se hitreje vsrka v kri, pri presnovi ne
potrebuje inzulina, telesu v trenutku daje moč in ustvarja alkalno reakcijo
v telesu.
Telo na fruktozo reagira hitro in funkcije telesa se v trenutku popravijo.
Uživanje fruktoze je priporočljivo sladkornim bolnikom, zanje je
enakovredno zdravilo kot inzulin.
Brez sadnega sladkorja -fruktoze- ni življenja, brez moči nobeno telo ne
obratuje pravilno, četudi mu redno dovajamo inzulin. Brez uživanja
fruktoze se diabetikom še bolj ožijo arterije. Jemanje inzulina ožilje
ohladi, kar je njegov namen in tudi še bolj zoži arterije, kar je njegov
stranski učinek. Dolgotrajno uživanje inzulina tako zoži arterije v nogah,
predvsem v prstih, da se stene ožilja tako segrejejo in poškodujejo, da
zaradi toplote pride do koagulacije krvi – tromboze in gangrene.
Naravni ali sadni sladkor - fruktoza - se malo uporablja zaradi visoke
cene, zadnje čase, ko vsaj malo damo na svoje zdravje pa je pridobil na
vrednosti. Priporočljiv je za otroke, športnike, rekonvalescente in za vse,
ki jim primanjkuje energije, ki je bolno telo v zadostni količini s prebavo
ne more pridobiti. Zelo pomembno je vedeti, da so vse alergije
pomanjkanje energije v jetrih. Srbenje se še poveča, če zaužijemo bel ali
rjav sladkor in tudi osipi na koži so močnejši, ker ni presnove sladkorja
zaradi pomanjkanja insulina in blokade ščitnice.
Po zaužitju fruktoze se srbenje pomiri ali sploh preneha, ker se funkcija
jeter takoj popravi, kar je osnovni defekt pri alergijah. Telo je pri alergijah
brez energije, izčrpano, zato potrebuje najkrajšo pot do energije, ne da bi
se pri tem pregrelo.

FRUKTOZA ALI SADNI SLADKOR
Ko popijemo 2 dcl vode z dvema žličkama fruktoze po zaužitih
beljakovinah, se v želodcu ustvari alkalen Ph, ki zaustavi vse funkcije
prebave. Beljakovine ne nabreknejo. Čutimo sitost in napetost v želodcu.
Hrana ostaja v želodcu dokler se ne ustvari toliko želodčne kisline, da se
hrana ponovno ne okisa.
Pri prehodu hrane v dvanajstnik se ustvari velika toplotna in energijska
reakcija, saj pride v trebuh ogromno krvi. Počutimo se utrujeni in zaspani
in postane nam vroče. To traja nekaj ur in nato smo kljub obilnemu
obroku, ki se še prebavlja, spet zelo lačni.
Če popijemo samo fruktozo, se ta zelo hitro resorbira, čutimo toploto v
glavi in v celem telesu. Sprosti se glava še posebno pri prehladu.
Pitje fruktoze naj bo zmerno in v pravilnem sorazmerju s soljo, ki jo
popijemo razredčeno v vodi. Pravilno pitje fruktoze in slane vode daje
telesu pogoj, da uravnovesi presnovo in pridobiva hrano iz rezerve, iz
maščob in beljakovin, ki so naložene v telesu kot celulit.
S pitjem fruktoze in slane vode uravnavamo v telesu toploto in hlad, v
modernem alternativnem jeziku jin in jang.
Z uravnavo toplote in hladu se uravnajo vse funkcije v vseh štirih
segmentih človekovega telesa, to je v nogah, trebuhu, prsnemu košu in
glavi.
Fruktoza ustvarja v prebavi in v presnovi alkalnost, zato je izmed vseh
sladkorjev za uživanje najprimernejši sladkor. To ni sladkor samo za
diabetike temveč je priporočljiva vsem, še posebno otrokom in bolnikom
pri okrevanju.
Fruktoza je priporočljiv dodatek sadju, ki vsebuje veliko folne kisline
(lubenica, malina). Tako kombinacijo telo uporabi takoj pri rasti, razvoju
in obnovi.
Fruktoza v presnovi ne potrebuje inzulina zato je priporočljiva vsem
diabetikom, ki jim primanjkuje sladkorjev, ne glede na povišano glukozo v
krvi. Glukoza v krvi se ne more presnoviti zaradi napačnega delovanja
ščitnice in motenj v izločanju inzulina. Diabetiki ne morejo vedno
presnoviti sladkorja, kot ga lahko presnovi človek, ki ni diabetik, ni pa res,
da ga za življenje ne potrebuje.
Pretirano pitje fruktoze ustvarja tako pri zdravem človeku, kot pri bolanem
človeku ali pri diabetiku previsoko temperaturo, predvsem v prsnem košu
in glavi. Če popijemo preveč fruktoze se moramo ohladiti in dati telesu
možnost, da jo čimprej uporabi za gretje telesa.
Fruktozo uporabimo najhitreje s telesno aktivnostjo, ki nas ohlaja,
presnova fruktoze pa nas ponovno segreje.

SLADKOR NA KOŽO IN FRUKTOZA NA KOŽO
Sladkor na kožo ustvarja reakcijo, ki ustvarja rdečico in že po 15 minutah
kislost, ki jo telo težko prenaša.
Če ne odstranimo sladkorja s kože, se koža skrči in posuši zaradi viskoe
temperature, ki se na tem mestu ustvarja. Več dni trajajoče obloge, ki so
sladke lahko privedejo do takega odmrtja kože, da postane živa rana. To
se zgodi pri sladkornih bolnikih, ki se jim vname koža okrog spolovila in
sluznica v spolovilu samem.
Fruktoza na koži ustvarja tudi takoj toploto na koži in po 15 minutah
nastane alkalnost, ki kožo ohladi.
Fruktoza se lahko resorbira in tako tudi deluje v telesu. Predvsem deluje
na jetra, ki jim sladkorja primanjkuje. Telesu vrača energijo in ga greje.
To je izredno dober način pri podhladitvah ali pri rakastih bolnikih, ki so
zelo oslabeli. Njihova prebavila so hladna in alkalna zaradi razpada kislin v
pretoplem trebuhu. Zato je dovajanje fruktoze preko kože veliko boljše.
To velja tudi za sladkorne bolnike.
Fruktoza v stiku s kisikom v pljučih izgoreva takoj in širi arterije, zato je
dihanje takoj boljše.
Zelo dobro je za srčne bolnike, ker jim širi ožilje v srcu in to v treh dneh
do take mere, da je srce normalno prekrvavljeno.
Fruktozo na tanko namažemo na mokro kožo po rokah do ramen, če je
potrebno tudi po celih, mokrih, nogah do kolkov. Noge in celo telo se v
trenutku sprosti.
Roke mažemo, če so težave s srcem, noge mažemo, če so težave s pljuči.
Fruktozo namažemo na tanko, na mokro kožo in pustimo, da deluje 15
minut. Nato se stuširamo. To lahko ponovimo 3 krat dnevno, zaporedoma
7 dni in dihanje je popolnoma normalno.
Pri delovanju pljuč, glave in srca je fruktoza pomoč jetrom, ki so
obremenjena, samim jetrom pa je fruktoza pomoč pri proizvodnji žolča, ki
ga telo ne more proizvesti brez sladkorja.
Če v telesu ni sladkorja ga telo začne proizvajati najprej iz maščob nato
tudi iz beljakovin do popolne telesne izčrpanosti, na primer pri rakastih
bolnikih.
Preko kože lahko dovajamo olja vseh vrst le, da se pri dovajanju velikih
količinah olja na kožo kopičijo v telesu, ker se ne razgradijo. To so vsa olja
za sončenje z dodatki.
Razgradijo se lahko samo nekatera: laneno olje, oljčno olje, orehovo olje,
brinjevo olje in še nekatera čista rastlinska olja v manjših količinah. Vsa
druga se kopičijo v koži, dokler ta ne odmre ali pa ustvarjajo že v kratkem
času alergije, ki prenehajo, če jih umijemo z alkalnim milom in z toplo
vodo.
Na kožo lahko damo samo tiste snovi, ki jih lahko pojemo. Neškodljive
snovi na kožo so samo tiste in v tolikšni količini, ki jo lahko pojemo ne, da
nam škoduje. Vse ostalo so za telo strupi.

AROMATERAPIJA
Aromaterapija je za zdravje vse prej kot koristna, če ni pravilno izvedena.
Sama aroma vzburi centre v malih možganih, ki odreagirajo boljše. Mali
možgani obvestijo hipotalamus, ki na vsako aromo odreagira drugače in
požene točno določene organe in cel energijski sistem. Zato je potrebno
vedeti kaj stori določena aroma v funkciji celega telesa.
Če oljne hlape inhaliramo je to za telo in za pljuča hudo narobe. Vsako
olje v pljučih je alergen, ki se ne razgradi razen, če ga izpljunemo.
Nakopičeni oljni hlapi blokirajo dihalne mešičke tako, da vedno težje
dihamo.
Za učinek arome, ki deluje na male možgane in na hpotalamus je dovolj
nekaj vdihov, vse ostalo je demonstacija olj in njihove moči, ki v
nepoznavanju nihovega učinka lahko zelo škodljiva. Vsakdo, ki izvaja
aromoterapijo mora točno vedeti kaj se spremeni v telesu z vdihom te
arome, še prej pa mora vedeti, kaj je v telesu narobe.

Aromaterapija na pamet in v pričakovanju, da nas bo vdihavanje čudežno
pozdravilo pomeni zavajanje ljudi v neznanju.

NADOMEŠČANJE ENERGIJE S HRANO
Pri veliki porabi sladkorja v krvi najbolj trpijo mišice in jetra, zato smo po
fizičnem naporu zelo utrujeni.
Telo se ob velikih naporih hladi z znojenjem zato tudi malo uriniramo.
Prav tako telo porabi sladkor pri psihičnih naporih in pri umskem delu.
Zato je najbolj pomembno, da vemo, da je treba najprej nadomestiti
sladkor in tekočino šele potem ostale sestavine, ki jih dobimo s hrano. Pri
veliki porabi sladkorja telo nima več moči za dobro prebavo, ki traja nekaj
ur, še posebno ne beljakovin živalskega izvora, ki se najtežje in najdlje
prebavljajo. Izguba in pomanjkanje sladkorja je tudi izguba kalorij in
moči, kar upočasni delovanje celega sistema v telesu, ki se začne še bolj
pregrevati.
Telo rabi hrano zato je napačna izbira hrane za telo samo zlo in ne
dobrota.

H R A N A
Kaj je hrana?
Hrana je želja vsakega človeka, želja vsake živali in predstavlja največjo
željo in potrebo vseh organizmov, ki jo potrebujejo za rast, razvoj in za
delo.
Želja se rojeva v vranici, zato je zelo pomembna energija vranica. Večja je
energija vranice, večja je želja po hrani. Željo po hrani zadovoljujemo tudi
z drugimi stvarmi in postajamo od tega odvisni, to so pijača, droge
tablete…
Povišana energija vranice pomeni pomanjkanje toplote v telesu in je
potreba po hrani objektivna, ker ustvarja v telesu toploto in ne hladu.
Pravilno hranjenje pomeni največjo umetnost, ki jo zmore človek. Živalim
v naravi je dana kot instink, človeku pa je instinkt zamrl z razumom.
Razum je naučen, kopiran in točen dokler ga druga teorija ne ovrže

PRAVILNO HRANJENJE

Pravilno hranjenje pomeni telesu dati takšno hrano, s katero bo telo
nadomestilo manjkajočo energijo, to je toploto ali hlad in hrano uporabilo
za čiščenje telesa.

Samo tak način prehranjevanja je pravilen in primeren. Šele takrat, ko je
energijsko telo v ravnovesju postanejo pomembni vitamini, minerali in vsi
drugi dodatki.
Tudi beljakovine so lahko vse prej kot koristne, če telo nima moči, da bi
organi pravilno delali in se čistili.
Moderna medicina na dolgo in na široko razvija diete in tako omenja
zdravo hrano. Ali je mogoče, da lahko sploh govorimo o nezdravi hrani v
vseh trgovinah, kljub tako zaostrenim inšpekcijskim nadzorom in vseh
pregledih živil, da ZDRAVJU NI ŠKODLJIVO. Če je v trgovinah nezdrava
hrana, je težko verjeti, da je v specializiranih trgovinah in lekarnah pod
imenom »zdrava hrana« samo zato, ker jo je pregledal farmacevt.
V naravi ne obstaja samo zdrava in nezdrava hrana. Obstaja še veliko več,
kar živali vsak dan s pridom izkoriščajo.
Obstaja zdravilna hrana. Žival jo poje na način in ob takšnem času in tudi
primerno količino, da s tako prehrano uravna prebavo in zagotovi pravilno
presnovo, kar ji zagotavlja pravilen razvoj, razplod in preživetje.
Človeku je dana veliko večja izbira vsega, ob vsakem letnem času, zato si
mora znati zdravilno hrano pripraviti vsak sam z nakupom v običajnih
trgovinah. Zdravilna hrana je tista hrana, ki nam popravi presnovo in
prebavo, nam da dovolj moči – toplote in dovolj energije – hladu, da naše
telo pravilno deluje in da s preostankom energije lahko tudi normalno
delamo, mislimo in čustvujemo. Zdravilna hrana je tista hrana s katero
odpravljamo tegobe, bolečine, depresije, manije, skratka zdravilna hrana
je tista hrana s katero nadomestimo potrebni energiji – uravnanmo
presnovo in prebavo, da naše telo pravilno psihofizično deluje.
Nepravilna prehrana noseče matere, motnje v prebavi in presnovi in v
pretoku energij, velikokrat otečene noge, so slaba osnova za psihofizično
zdravje še nerojenega otroka.
Način prehrane dojenčkov in otrok kljub tisočim knjigam o zdravi prehrani
otrok in vsemu izobilju v vseh trgovinah in lekarnah ni obrodilo sadov, saj
se večji del razvitega sveta bori z motnjami v prebavi in presnovi že v
rani mladosti.
Pretirano zaužitje hrane, ki je telo ne potrebuje ali je ne more izločiti,
pomeni za telo veliko obremenitev in ustvarja veliko negativnih posledic v
telesu.
Veliko je v strokovnih knjigah napisanega o prevelikem uživanju maščob,
sladkorjev in ogljikovih hidratov, nikoli pa ni ničesar napisanega o
prevelikem uživanju BELJAKOVIN.
Preveliko uživanje beljakovin je za telo hudo naporno in nezdravo, če telo
ne potrebuje toliko beljakovin, kot smo jih zaužili.
Večina beljakovin v presnovi in prebavi ustvarja kislost in dviguje nivo
organskih kislin, tudi uree, ki segreva stene ožilja in zvišuje telesno
temperaturo.
Povišana telesna temperatura povzroča hiperfunkcijo vseh endokrinih
žlez, ki pričnejo izločati prekomerno količino hormonov, ki se v povišani
telesni temperaturi tudi hitreje razkrajajo, toda tudi hormoni so KISLINE.
Telo se z nadaljevanjem uživanja prekomernih količin beljakovin tako
segreje, da odpre vse hladilne sisteme v koži in izgubi toploto – energijo
jeter in koža se ohladi in ožilje se zoži.

KAKO VEMO, DA SMO IZBRALI PRAVILNO HRANO?
Po obroku, ki pomeni pravilno izbiro, se počutimo dobro, ni nam vroče, ne
občutimo utrujenosti, telo se sprosti v občutku udobja.
Če čutimo po hrani še večjo utrujenost, smo zagotovo izbrali napačno
hrano, obenem smo telo še obremenili. Po napačnem hranjenju
potrebujemo veliko več počitka, hkrati povzročimo določenim organom
škodo, ki zaradi napačnega delovanja trpijo v funkciji in produkciji.
Napačno hranjenje po dnevni utrujenosti in dnevni izčrpanosti energije
ustvarja kopičenje prebavljene hrane kot celulit – debelost in nalaganje
strupov najpogosteje v črevesje, pljuča in v kožo.
Zaradi nepravilne prehrane se začne nepravilno delovanje telesa, kar se
kmalu opazi kot motnja v čiščenju in iztrebljanju telesa ker zato
primanjkuje energije.
Če jemo tik pred spanjem, telesu primanjkuje časa, da bi opravilo vse
funkcije pred spanjem, ponoči se delovanje telesa še upočasni. Telo po
obilnem večernem obroku hrano komajda prebavi in primanjkuje časa za
čiščenje telesa.
S takšnim načinom hranjenja smo zjutraj utrujeni, zastrupljeni in ponovno
lačni, saj je telo prebavljeno hrano ponoči deponiralo v celulit ali rezervo.
Lakota je odraz pomanjkanja energije, ki jo telo rabi za zagon, ker nima
moči, da bi jo presnovilo iz rezerve. Ponovno napačno hranjenje ustvarja
ponovno začaran krog in še večjo utrujenost. Trenutna sitost je samo
zadovoljitev nagona hranjenja, ki ga ima žival v naravi veliko boljšega po
instinktu, kot človek po razumu. Žival v naravi je vedno tisto hrano, ki jo
potrebuje in njenemu telesu ustreza.
Ljudje jemo po razumu in se nikoli ne vprašamo kaj naše telo trenutno
potrebuje. V izobilju hrane, ki nam je ponujena, jemo tisto kar mislimo, da
telesu najbolj ustreza po največjih možnostih.

ZAKAJ POTREBUJEMO VELIKO HRANE?

Veliko hrane potrebujemo zato, ker ena hrana deluje proti drugi in zato
ker moramo pojesti toliko, da uničimo prejšnji občutek. Tako prehajamo iz
toplega v hladno, iz sitosti v lakoto, iz dobrega v slabo.
Energijsko telo je zelo občutljivo na pretirano količino hrane in na alkohol
zato je najboljše jesti eno hrano v obroku. Če je to riž, jemo samo riž, če
je krompir, jemo samo krompir…, če jemo juho naj se kuha vsaj 3 ure ali
dlje, ker po treh urah kuhanja izgubi vsaka kuhanan hrana svoje lastnosti
in postane vse enako. To je vsekakor najbolje.
Če smo pojedli pravo hrano, naslednje ne potrebujemo več, če pa smo
pojedli napačno hrano smo še bolj lačni in komaj čakamo naslednjo
hrano.

ALERGIJA JE KISLA REAKCIJA NEPRESNOVLJENEGA SLADKORJA: glukoze,
dekstroze, saharoze – belega in rjavega sladkorja
Pregreto telo v pretoku pomeni izgubo optimalne delovne energije, ki je
potrebna za pravilno delovanje. Ker ta izguba ni trenutna, temveč traja že
dlje časa, telo slabo presnavlja vse produkte hrane, ogljikove hidrate,
beljakovine in maščobe.
Prebava je v takem primeru zelo hitra, hrana se v tankem črevesju kuha,
kar govori o povišani temperaturi v prebavilih in tudi v celem telesu. Tako
povišano temperaturo lahko izmerimo v podpazduhah in v dimljah.
Zaradi hitrega pretoka energij v telesu je delovanje žlez pospešeno in
produkcija hormonov povečana. Čiščenje telesa je zaradi izgube energije
preko kože slabo, ker je slabše delovanje vseh organov. Predvsem je
slabo delovanje jeter, vranice in ledvic. V takem telesu je zapoznelo
razstrupljanje in odplavljanje strupov preko žolča in črevesja, preko ledvic
in tudi preko kože, ki je nasičena z odpadlimi produkti.
Delovanje celic je zmanjšano zaradi zožitve arterij, hitrih pretokov in
povišanih temperatur, kar zavira normalno delovanje vseh celic v vseh
organih.
Odmiranje celic je zaradi povišane količine strupov v telesu hitrejše,
poviša se tudi sečna kislina – urea.
V telesu se poviša tudi nivo drugih organskih kislin, ki se prepočasi
razgrajujejo in odplavljajo.
Zaradi hiperfunkcije žlez in povečanega izločanja hormonov, ki so tudi
kisline, se telo še bolj kisa.
Pri uživanju beljakovin živalskega izvora se kislost telesa še poveča in
prav na koncu pri uživanju sladkorjev, tako belega kot rjavega, ki
ustvarjata kislost, se kislost tako poveča, da se dvigne telesna
temperatura.
Temperatura se poviša zaradi kislin v krvi in tkivih in zaradi izgorevanja
sladkorja, ki predvsem v kapilarnem sistemu kože ustvarja pregretje,
zaradi slabega delovanja trebušne slinavke in pomanjkanja inzulina.
Pri hujših alergijah je to vidno tudi pri težavah pri dihanju in požiranju.
Lahko pride tudi do zadušitve zaradi oteklin, ki se pojavijo v grlu.
Oteklina je energijski zastoj in kopičenje medcelične tekočine – limfe, ki
hladi pregret kapilarni sistem pljuč in grla.
Alergija pomeni slabo delovanje jeter in vranice ali alternatvno ohladitev
četrtega kanala, kar pomeni zožitev ožilja v mišicah, tudi v medrebrnih ali
dihalnih mišicah.
Srbenje, ki spremlja alergijo je povezano s toploto, ki je prisotna v
kapilarnem sistemu kože zaradi hitrega pretoka v zoženih arterijah.
Nepresnovljen sladkor pri alergijah v krvi se obnaša enako tudi pri
diabetesu, kjer je tudi prisotna srbečica.
Človeku, ki ima alergijo, pomagamo tako, da ga potopimo do vratu v vodo
38 stopinj Celzija, kar je temperatura vranice. Začne se segrevati četrti
kanal, kar omogoči zožitev ven in razširitev arterij v četrtem kanalu. To
fizično pomeni, da jetrom omogočimo hitro pridobivanje delovne
temperature, prične se segrevati kri, odreagira ščitnica, ki izloči hormon
za razširitev arterij. Hormoni ščitnice poskrbijo za presnovo sladkorja, s
katerim telo pridobi potrebno energijo. Na ta način se v nadaljevanju
vzpostavi tudi delovanje slinavke in produkcija inzulina, ki ga je ves čas
primanjkovalo, zaradi splošnega slabega delovanja telesa in pomanjkljive
produkcije organov trebuha.
Zaradi dolgotrajne kislosti in pregretja v pretoku je slinavka že izgubila
energijo in produkcija insulina je že dolgo pešala. Alergija ni bolezensko
stanje, ki nastane v trenutku, temveč je posledica slabega delovanja
celega organizma.
Urtikarija ali srbečica je odraz nemoči in krik telesa.

Splošno pravilo za odpravo alergije je:
1. Takojšnje prenehanje uživanja hrane, ki v prebavi in presnovi ustvarja
kislost. To so vse živalske beljakovine: meso in mesni izdelki, mleko in
mlečni izdelki in jajca. Izogibamo se tudi rastlinskih beljakovin, še
posebno soje in sojinih izdelkov, katerih telo ne prebavi.
2. Uživati moramo veliko sadnih sokov, ki jih sami sočimo in jih takoj
popijemo. Uživamo hrano, ki je lužinasta: ogljikove hidrate, kuhano
zelenjavo in olivno olje.
3. V topli kopeli se koža pomiri, toplota pomiri obrambni mehanizem, ki
preneha proizvajati histamin. Pri 38 stopinjah Celzija kopeli razpadejo
nakopičeni hormoni v koži in telesu vrnemo moč. Površino kože po
nekajminutni kopeli namažemo z naravnimi lugi, ki dajo koži energijo in
vrnejo potrebno alkalnost in poskrbijo za hitro čiščenje kože. Prav tako
pijemo pripravljene luge, ki poskrbijo, da se prebavila najhitreje nalužijo
in očistijo, da se telo čimprej rehabilitira in pridobi izgubljeno energijo.
To je pogoj, da se alergija ne ponovi.
Zaustavitev alergije s kemičnimi sredstvi, tabletami ali mazili je samo
navidezna do prve ponovne zaužitve hrane, ko se alergija ponovno pojavi,
ker se telo ponovno izčrpa.

Alergijo zdravimo z zdravilno hrano.
1. ZDRAVILNA HRANA JE TISTA HRANA, KI JE PRIPRAVLJENA NA TAK
NAČIN, DA JO TELO NAJLAŽJE PREBAVI IN RESORBIRA.
2. ZDRAVILNA HRANA JE TISTA HRANA S KATERO TELESU NAJHITREHE
VRNEMO MANJKAJOČO ENERGIJO.
3. ZDRAVILNA HRANA JE TISTA HRANA, KI NAJHITREJE POMAGA TELESU
10
OČISTITI STRUPE.
4. ZDRAVILNA HRANA JE TISTA HRANA, KI V TELESU V NAJKRAJŠEM
ČASU URAVNA TEMPERATURO IN PRETOKE.
5. ZDRAVILNA HRANA JE TISTA HRANA, KI TELESU V NAJKRAJŠEM ČASU
VRNE MOČ, KAR JE POGOJ ZA HITRO OBNOVO IN PRAVILNO
DELOVANJE ČLOVEKOVEGA TELESA.

Vsaka nepravilno izbrana ali nepravilno pripravljena hrana je za človeka z
alergijo strup ali ponoven izbruh alergije in izčrpavanje telesa.
Nepravilno svetovana hrana je za človeka z alergijo pospeševanje
bolezenskega stanja, ki z daljšim trajanjem lahko privede do odpovedi
enega ali več organov.

HRANJENJE PREKO KOŽE ALI PREKO UST
Koža je največji organ in jo lahko uporabimo za hranjenje telesa. V krvi je
ogromno encimov, ki jih mora telo predelati, predvsem jetra in ledvice.
To so kisline, ki nažirajo stene ožilja in uničujejo obrambni mehanizem,
ker se kopičijo v limfi.
Če kožo naoljimo z orehovim oljem se to spaja s kislinami, ki jih izločijo
žleze v koži, ki so povezane z limfnim sistemom in bezgavkami. To je
najbolj naraven način čiščenja limfe in jeter.
Če se umivamo z mili, ki imajo Ph izpod 7, torej so kisla, se čiščenje kože
zavre ali popolnoma ustavi. Koža se tanjša, greje in prej ali slej se začnejo
težave s pljuči in črevesjem.
Sol na kožo je odličen hladilec kože, čistilec kože in tudi spremeni Ph kože
v alkalnost toda le na površju kože.
Če hočemo globlje očistiti kožo je najboljši način z orehovim oljem, ki se
spoji s kislinami in nastane biorazgradljiv lug, ki se preko krvi izloči z
žolčem, urinom in preko sokov tankega črevesja.
Zdravila, ki jih hočemo vnesti v telo so veliko bolj učinkovita, če jih
nanašamo na kožo. Hitreje delujejo in učinek je veliko večji saj se ne
mešajo s hrano in z ostalo kemijo v trebuhu, ki njihove učinke spremeni
tako, da jim ne moremo več slediti.
Z nanašanjem zdravil na kožo najprej očistimo žleze v koži, nato v pljučih
in nazadnje v črevesju, da bi ustvarili pogoje, da se telo čisti in pravilno
deluje.
Zdravilo, ki ga nanesemo na kožo potuje najprej v pljuča in nato po celem
telesu, medtem ko zdravilo, ki ga pojemo najprej potuje skozi prebavila,
se meša z encimi in hrano in ustvarja tako kemijo, ki je za človeka
nepoznana in ubijalska.
Niti enega farmacevta ni, ki bi lahko zagotovo povedal kakšne učinke na
telo ima zaužito zdravilo, saj ne more izmeriti količine encimov v trebuhu,
niti se ne ukvarja s temperaturo, kar je osnovni faktor razgradnje.
Ob branju teh vrstic se človeku dvigujejo dlake, pojavlja se strah pred
neznanim. Neznanim zato, ker noben zdravnik ali farmacevt še danes ne
zna povedati kaj se je v telesu kemično in fizično spremenilo po zaužitju
zdravil, ki nam jih predpisujejo, dajejo in priporočajo pod krinko doktrine,
ki za stranske učinke, katerih je na žalost ponavadi več kot dobrih, sploh
NE ODGOVARJA.
Dvig temperature po zaužitju lahko preverimo kar z termometrom.
Ker zdravila ponavadi zaužijemo pred hrano, lahko po hrani še enkrat
preverimo še večji dvig temperature. To se zgodi tudi, če zdravila
popijemo po hrani.
Ko je telo pregreto ni niti enega organa v telesu, ki bi deloval pravilno.
Pregrevanje izčrpa ledvice, pljuča in srce in preprečuje vsako možnost, da
bi se telo pozdravilo.
Sprašujem se kako smo lahko toliko let slepo zaupali neznanju stroke in ji
dali celo pristojnost, da nas lahko po doktrini ubijajo po lastni želji in
presoji brez odgovornosti?

KAKO ODREAGIRA HIPOTALAMUS, KADAR PIJEMO
Ko pijemo se zgodi enako kot s hrano.
Če pijemo kislo, sladko, grenko, slano ali pekoče se pojavljajo različni
občutki in tudi različne fizične spremembe v določenih organih.
Če pijemo kislo se v želodcu takoj pojavi lug.
Tudi če pijemo slano se v želodcu pojavi lug, ker je reakcija s kislino takojšnja in to nas
ohladi.
Če pijemo sladko in pekoče nas segreje.
Če pijemo grenko in nevtralno, nevtralizira kislost in alkalnost, zato takšne pijače pijemo po
jedi. Če jih popijemo pred jedjo je to zelo dobro, če smo prekisli, če je v telesu preveč kislin.
Če pijemo, ni sline v tekočini in se taka hrana ali pijača pomeša s kislinami v črevesju kar
ponovno ustvari kislost razen, če je te tekočine toliko, da prevlada kisline.
Pitje veliko pijač, ki ne ustvarja alkalnosti, predvsem sladkih in pekočih ustvarja v telesu
veliko kislost in tudi pregrevanje prebavil in s tem uničevanje jeter, četudi so to naravni sadni
sokovi. Veliko sadežev vsebuje tudi sladkorje, ki so kisli, kar pomeni da v prebavi in v
presnovi ustvarjajo kisline.
Veliko pitja nesladkanih čajev ustvarja v telesu kislost, ki se kaže kot povečano odvajanje
vode, kar je v bistvu popuščanje ledvic, ki so z velikim pitjem in s kislinami tako
obremenjene, da popušča njihova funkcija.
Čaj sladkan s fruktozo ustvarja alkalnost, čaj sladkan z vsemi ostalimi sladkorji ali pa
nesladkan čaj, ustvarja kislost.
Pretirano pitje nesladkanih čajev četudi so »zdravilni« je napačno še posebno, če jih pijemo
dolgo časa.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov 


Pokaži sporočila:   

    Kronična vnetna črevesna bolezen - KVČB in ostale bolezni prebavnega trakta Seznam forumov -> Nasveti

Objavi novo temo   Odgovori na to temo
 


 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Stran 1 od 1
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas

Pojdi na:  


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.